top of page

Brasil

brazil-flag-small.jpg

Hvilke vaksiner trenger du for reise til Brasil?

Fotball, karnevall og strandliv er synonymt med Brasil. Hvem har vel ikke lyst til å oppleve karnevalet i Rio, slappe av på Copacabana, eller oppleve sambafotball på nært hold. I tillegg er det et land som kan by på storslått natur, og en rik kultur. Storbyferie, badeferie eller opplevelsesferie? Brasil har det meste. 

 

For reisende som befinner seg i typisk turistområde, med god standard, i reiser som varer i 3 uker eller mindre anbefaler vi følgende vaksiner: 

 

  • Difteri, Stivkrampe, Kikhoste og Polio (barnevaksinene)

  • Hepatitt A

  • Gulfeber

 

For reisende på turer med varighet over 3 uker, og som gjerne reiser rundt i landet. Dette gjelder spesielt ryggsekkturister og andre som tilbringer tid nært på lokalbefolkningen, eksempelvis «turister i gammelt hjemland». For denne gruppen vil en også vurdere følgende vaksiner: 

 

  • Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio (barnevaksinene) 

  • Hepatitt A og B

  • Gulfeber

  • Typhoid

  • Rabies

  • BCG

 

Hva som blir den endelige anbefalingen kommer an på type reise, tidligere vaksiner, og fremtidig reiseaktivitet. 

 

 

Drikkevaksine mot turistdiare

Vi kan også tilby en drikkevaksine mot turistdiare. Dette er en vaksine som virker på infeksjoner forårsaket av e.coli. bakterier. Snakk med oss om din reise, så kan vi være behjelpelig med å belyse evt fordeler med en slik vaksine.

 

Myggbeskyttelse

I Brasil, som i mange andre land, er mygg forbundet med smittsomme sykdommer. Chikungunya, Dengue og Zika er alle virus som er rapportert fra Brasil.  Det er derfor viktig å beskytte seg mot stikk. Enkelte myggtyper er også virksomme på dagtid, så beskyttelse hele dagen er en forutsetning. Ta med beskyttelse hjemmefra i form av myggmiddel, dette gjør det enklere å huske på å benytte seg av dette da en ikke trenger å gå til innkjøp av middel når man kommer frem. 

Generelle reiseråd

Ved alle reiser, i både innland og utland, er det viktig med god håndhygiene. Hånddesinfeksjonsmiddel som sprit er et godt alternativ dersom man ikke har mulighet til å vaske hendene med såpe og vann. På reiser til land hvor vannkvaliteten er varierende, eller dårlig, anbefaler vi å drikke flaskevann. Isbiter lages enkelte steder av vann fra springen så vi anbefaler også å droppe isbitene dersom du er usikker på hvilken kvalitet det er på vannet der hvor du befinner deg.  I tillegg vil vi alltid anbefale å ta med «reiseapotek». 

Andre Reisemål

bottom of page