top of page

Reisevaksiner Tyrkia

Hvilke vaksiner trenger du for reise til Tyrkia?

Reisevaksiner Tyrkia

Tyrkia har i mange år vært et yndet reisemål for nordmenn på jakt etter sol og varme. De siste årtiene har feriehus også blitt stadig mer populært. De fleste av oss har vært, eller kjenner noen som har vært i Tyrkia, og Tyrkia er sidestilt med både Spania og Hellas som sydenland. Det svært mange ikke vet er at Folkehelseinstituttet anbefaler vaksiner for reisende til Tyrkia. Så en avtale med oss i forkant av avreise burde være like naturlig som å bestille selve feriereisen. 

Reisevaksiner kort opphold

For reisende som befinner seg i typisk turistområde, med god standard, i reiser som varer i 3 uker eller mindre anbefaler vi følgende vaksiner: 

 

Reisevaksiner lengre opphold

For reisende på turer med varighet over 3 uker, og som gjerne reiser rundt i landet. Dette gjelder spesielt ryggsekkturister og andre som tilbringer tid nært på lokalbefolkningen, eksempelvis «turister i gammelt hjemland». For denne gruppen vil en i tillegg også vurdere følgende vaksiner: 

 

Hva som blir den endelige anbefalingen kommer an på type reise, tidligere vaksiner, og fremtidig reiseaktivitet.

Drikkevaksine mot turistdiare

Vi kan også tilby en drikkevaksine mot turistdiare. Dette er en vaksine som virker på infeksjoner forårsaket av e.coli. bakterier. Snakk med oss om din reise, så kan vi være behjelpelig med å belyse evt fordeler med en slik vaksine.

 

Beskyttelse mot TBE-infeksjoner

I Tyrkia, som en del andre land, kan en støte på flått som bærer et virus kalt TBE-virus (tick-borne encephalitis). Dette kan forårsake en virusinfeksjon som rammer sentralnervesystemet, og kalles skogflåttencefalitt. For mennesker som skal oppholde seg i områder hvor det finnes mye flått, og hvor sykdommen forekommer, kan det være aktuelt med vaksine. Dette er en vaksine som har vært på markedet siden 1976. 

Generelle reiseråd

Ved alle reiser, i både innland og utland, er det viktig med god håndhygiene. Hånddesinfeksjonsmiddel som sprit er et godt alternativ dersom man ikke har mulighet til å vaske hendene med såpe og vann. På reiser til land hvor vannkvaliteten er varierende, eller dårlig, anbefaler vi å drikke flaskevann. Isbiter lages enkelte steder av vann fra springen så vi anbefaler også å droppe isbitene dersom du er usikker på hvilken kvalitet det er på vannet der hvor du befinner deg.  I tillegg vil vi alltid anbefale å ta med «reiseapotek». 

Andre Reisemål

bottom of page