top of page

Sør-Afrika

south-africa-flag-small.jpg

Hvilke vaksiner trenger du for reise til Sør Afrika?

Storby eller safari? Eller hva med begge deler? Sør Afrika er vel verdt et besøk. Opplev vingårder, fantastisk natur, og et rikt dyreliv. Det er også et land som byr på mye historie, på godt og vondt. Om du skal på ferie, utveksling med skole eller jobb, så er det lurt å gi oss en lyd før du reiser. Reiseråd avhenger av hvilken type reise du skal på, og det å være godt forberedt er ofte den beste form for reiseforsikring du kan ha. 

 

For reisende som befinner seg i typisk turistområde, med god standard, i reiser som varer i 3 uker eller mindre anbefaler vi følgende vaksiner: 

 

  • Difteri, Stivkrampe, Kikhoste og Polio (barnevaksinene)

  • Hepatitt A

  • Evt malariaprofylakse

 

For reisende på turer med varighet over 3 uker, og som gjerne reiser rundt i landet. Dette gjelder spesielt ryggsekkturister og andre som tilbringer tid nært på lokalbefolkningen, eksempelvis «turister i gammelt hjemland». For denne gruppen vil en også vurdere følgende vaksiner: 

 

  • Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio (barnevaksinene) 

  • Hepatitt A og B

  • Rabies

  • Typhoid

  • BCG 

  • Malariaprofylakse 

 

Hva som blir den endelige anbefalingen kommer an på type reise, tidligere vaksiner, og fremtidig reiseaktivitet. 

 

 

Drikkevaksine mot turistdiare

Vi kan også tilby en drikkevaksine mot turistdiare. Dette er en vaksine som virker på infeksjoner forårsaket av e.coli. bakterier. Snakk med oss om din reise, så kan vi være behjelpelig med å belyse evt fordeler med en slik vaksine.

 

Myggbeskyttelse

I Sør Afrika,  som i mange andre land, er mygg forbundet med smittsomme sykdommer. Chikungunya er et virus som er rapportert fra Sør Afrika. Det er derfor viktig å beskytte seg mot stikk. Enkelte myggtyper er også virksomme på dagtid, så beskyttelse hele dagen er en forutsetning. Ta med beskyttelse hjemmefra i form av myggmiddel, dette gjør det enklere å huske på å benytte seg av dette da en ikke trenger å gå til innkjøp av middel når man kommer frem. 

Generelle reiseråd

Ved alle reiser, i både innland og utland, er det viktig med god håndhygiene. Hånddesinfeksjonsmiddel som sprit er et godt alternativ dersom man ikke har mulighet til å vaske hendene med såpe og vann. På reiser til land hvor vannkvaliteten er varierende, eller dårlig, anbefaler vi å drikke flaskevann. Isbiter lages enkelte steder av vann fra springen så vi anbefaler også å droppe isbitene dersom du er usikker på hvilken kvalitet det er på vannet der hvor du befinner deg.  I tillegg vil vi alltid anbefale å ta med «reiseapotek». 

Andre Reisemål

bottom of page