top of page

UT Å REISE?

Uansett hvor du skal har vi vaksinene du trenger

Hvem trenger reisevaksiner?

Alle som skal reise til de fleste steder utenom vest Europa, USA, Canada, Australia og New Zealand vil kunne ha behov for vaksiner.

Hvilke vaksiner det vil være snakk om vil være avhengig av reisemål og reisemåte. En charterturist eller forretningsreisende vil ha andre behov enn en som reiser som backpacker i flere måneder. Gå inn på http:/ vaksinekart.org eller sjekke våre nettsider. Her kan du finne ditt reisemål sin fargekode og du kan enkelt se hvilke vaksiner som blir anbefalt til de ulike reisemål. Når du får en timeavtale hos oss vil vi skreddersy et vaksinetilbud som er spesielt tilpasset deg og din reise. Det kan, for enkelte vaksiner, være nødvendig med flere doser før avreise, så ta kontakt og få satt opp en timeavtale i god tid før avreise; helst 4-6 uker før, og gjerne tidligere om mulig.

Du bør vurdere en kombinasjonsvaksine mot hepatitt A og B om du skal være vekke over lengre tid eller vil komme til å foreta flere reiser i tiden som kommer. Alle reisende kan bli utsatt for skader eller ulykker og ha behov for medisinsk behandling i land der helsevesenet kan være dårlig eller av varierende kvalitet.

Helsetjenester Vest Reisevaksiner er autorisert gulfebervaksinatør og utsteder gulfeber sertifikat. Denne vaksinen er påkrevd for innreise i flere afrikanske land samt en del land i sør Amerika.

På generelt grunnlag blir det også anbefalt påfyll av polio, difteri, kikhoste og stivkrampe hvert 10.år uavhengig av om du skal foreta en reise.

Er du usikker på hva du har av vaksiner fra tidligere kan du enkelt gå inn på mine vaksiner. Det kan være greit å sjekke dette ut før du kommer til timeavtale.

REISEMÅL

Vi har samlet informasjon relatert til reisemedisin for en rekke populære reisemål, slik at du kan gjøre de nødvendige forberedelser før du reiser. 

bottom of page