top of page

Thailand

thailand-flag-small.jpg

Hvilke vaksiner trenger du for reise til Thailand?

En stor andel av kundene som kontakter oss er reisende som skal til Thailand. Det er et land som er populært for reisende i alle aldre. Flott natur, hvite strender, god mat og en imøtekommende lokalbefolkning bidrar til å holde Thailand høyt oppe på rangeringen av populære turistdestinasjoner, lang flyreise til tross. Enten du ønsker en kulturell rundreise, strandliv, turer i flott natur, avslapning med massasje og rekreasjon eller kanskje matopplevelser tett på en annen kultur så er Thailand absolutt feriemålet for deg. 

 

For reisende som befinner seg i typisk turistområde, med god standard, i reiser som varer i 3 uker eller mindre anbefaler vi følgende vaksiner: 

 

Difteri, Stivkrampe, Kikhoste og Polio (barnevaksinene)

 

For reisende på turer med varighet over 3 uker, og som gjerne reiser rundt i landet. Dette gjelder spesielt ryggsekkturister og andre som tilbringer tid nært på lokalbefolkningen, eksempelvis «turister i gammelt hjemland». For denne gruppen vil en også vurdere følgende vaksiner: 

 

Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio (barnevaksinene)

Hepatitt A og B

Rabies

Typhoid

Japansk Encefalitt

BCG 

Malariaprofylakse

 

Hva som blir den endelige anbefalingen kommer an på type reise, tidligere vaksiner, og fremtidig reiseaktivitet. 

 

 

Drikkevaksine mot turistdiare

Vi kan også tilby en drikkevaksine mot turistdiare. Dette er en vaksine som virker på infeksjoner forårsaket av e.coli. bakterier. Snakk med oss om din reise, så kan vi være behjelpelig med å belyse evt fordeler med en slik vaksine.

 

 

Myggbeskyttelse

I Thailand, som i mange andre land, er mygg forbundet med smittsomme sykdommer. Chikungunya, Dengue og Zika er alle virus som er rapportert fra Thailand.  Det er derfor viktig å beskytte seg mot stikk. Enkelte myggtyper er også virksomme på dagtid, så beskyttelse hele dagen er en forutsetning. Ta med beskyttelse hjemmefra i form av myggmiddel, dette gjør det enklere å huske på å benytte seg av dette da en ikke trenger å gå til innkjøp av middel når man kommer frem. 

 

Generelle reiseråd

Ved alle reiser, i både innland og utland, er det viktig med god håndhygiene. Hånddesinfeksjonsmiddel som sprit er et godt alternativ dersom man ikke har mulighet til å vaske hendene med såpe og vann. På reiser til land hvor vannkvaliteten er varierende, eller dårlig, anbefaler vi å drikke flaskevann. Isbiter lages enkelte steder av vann fra springen så vi anbefaler også å droppe isbitene dersom du er usikker på hvilken kvalitet det er på vannet der hvor du befinner deg.  I tillegg vil vi alltid anbefale å ta med «reiseapotek». 

Andre Reisemål

bottom of page